Home / Projekte /

Nordea Bank

Nordea Bank

In 2016, Nordea Bank was moved from Christianshavn, in the center of Copenhagen, to another beautiful location in the Danish capital, Ørestad, on the island of Amager. The new branch is located near the branches of the Danish Broadcasting Corporation and the DR concert hall, Koncerthuset.

The bank’s new general headquarter is a building with high green standards aiming at the energy efficiency, LEED Platinum.

The 46.000 square metres is divided in six floors, of which 5.000 square meters for the biggest trading department in Northern Europe.

This new building is very ambitious with reference to architecture and green standards. The LEED Platinum certification is in fact only reserved to the most efficient constructions in terms of power consumption, safeguarding the environment and health. Promoting sustainability was thus the leitmotif throughout the construction process.

The Golden Rings were used to decorate and illuminate a large open space in the center of the building within this high tech and lighting framework.

Uffici Copenaghen,
Danish

Projekt Henning Larsen Architects e di un team composto da Signal Architects e SLA Landscape Architects.
Produkte Golden Ring

Im Projekt verwendete Produkte


Sie könnten auch Interesse haben an